Hrvatski radio

Radio Pula

Pravda za djevojčice na prepunoj pulskoj Portarati - treba reći dosta!

19.10.2019.

13:46

Autor: Tatjana Kaštelan

Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula)

Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

'Pravda za djevojčice' - naziv je prosvjeda koji su građanske inicijative organizirale u Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli i još nekim gradovima u znak potpore svim žrtvama seksualnog nasilja. U Puli se mirno prosvjedovalo na Trgu Portarata. Brojni su građani odaslali važne poruke.

Mnoštvo Puljana okupilo se na Portarati. Povod je slučaj grupnog silovanja maloljetnice u Zadru, odnosno puštanje na slobodu petorice osumnjičenih mladića.

Iva Brajković iz pulske udruge PANK, koja je organizator mirnog prosvjeda, poručila je da treba reći dosta. Ne smijemo šutjeti već ustati i boriti se protiv nasilja.

'Ne vjerujem u: Neka institucije rade svoj posao.' - 'Naučimo ih da poštuju žene i djevojčice od malena.' - 'Pravi muškarci poštuju žene i djevojke.' - 'Vjerujemo žrtvama - prekinimo šutnju.' - 'Bori se kao žensko.' - 'Trebaš nešto promijeniti.' - 'Digni glavu ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne.' - 'Pravda za djevojčice.'

To su samo neke poruke s transparenata Puljana koji su danas na mirnom prosvjedu preplavili pulski trg Portaratu na kojemu su program podrške koncertom dali članovi Puhačkog orkestra Pule. Svi su oni podržali žrtve silovanja.

Izjave poslušajte unastavku.

Poruke Puljanki s mirnog prosvjeda na Portarati

Iva Brajković, udruga PANK, organizator mirnog prosvjeda na Portarati

Županijski Dnevnik Radio Pule u 16 sati

Galerija
Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-
Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Iva Branković, udruga PANK, mirni prosvjed na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-Mnoštvo Puljana i poruka na mirnom prosvjedu na Portarati (foto: HRT Centar Pula), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.