Hrvatski radio

Radio Pula

Pred koalicijom SDP-HNS-IDS povijesna odgovornost

07.08.2015.

14:24

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pobjednički tim SDP-HNS-IDS ne treba mijenjati, već ga za predstojeće parlamentarne izbore, treba ojačati novim koalicijskim partnerima, ustvrdio je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović na konferenciji za novinare u Puli. A pred biračima, ocijenio je nije težak izbor - s jedne strane je to otvorena i tolerantna Hrvatska kakva se vidjela na zagrebačkom mimohodu a s druge dernek koji se dogodio u Kninu.

Pobjednička koalicija s prošlih parlamentarnih izbora, uključujući i IDS, stoga ima povijesnu odgovornost prema biračima u 8-oj izbornoj jedinici u kojoj HDZ ne bi trebao osvojiti više od tri saborska mandata, istaknuo je Jovanović. S IDS-om je do sada održano više sastanaka o nastavku koalicije a od kolega smo zatražili, dodao je, da nas pismeno izvijeste o svemu što drže spornim.

Predsjednik Savjeta za pomorstvo istarskoga SDP-a Antun Peruško na konferenciji je istaknuo pak kako je od 3 i pol tisuće povlastica za obavljanje malog obalnog ribolova, u Istri izdano samo njih osam. Zato je Savjet Ministarstvu poljoprivrede predložio da se pri najavljenoj izmjeni Zakona o morskom ribarstvu, ta lista proširi:

Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić podsjetio je na koncu kako je u mandatu ove Vlade na potporu u ribarskom sektoru, promet i lučku infrastrukturu u Istarskoj županiji uloženo više od 80 milijuna kuna.

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.