Hrvatski radio

Radio Pula

Pred nama je "Prosinac u Puli – Dicembre in città“

22.11.2020.

08:35

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pula Film Festival/ustupljena fotografija

Foto: Pula Film Festival/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Ovogodišnja manifestacija s 97 programa na 18 lokacija građanima Pule i njihovim posjetiteljima, u nešto skromnijem obujmu nego prethodnih godina, razveselit će nadolazeći mjesec. Kućice na Giardinima su postavljene, a s radom će započeti 28. studenog u 17 sati.

U 18 sati i 30 minuta upalit će se svjetiljke jelke na Portarati, odnosno cjelokupne blagdanske rasvjete diljem Pule.

Na javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zakup kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine tijekom održavanja manifestacije, pristiglo je 25 ponuda s raznovrsnijom ponudom naspram prethodnih godina. Do 31. prosinca zakupci će raditi od 10:00 do 20:00, ili sukladno eventualnom zahtjevu za produljenje radnog vremena i do ponoći. Zakupci su dužni primjenjivati važeće epidemiološke mjere i istaknuti ih na vidljivom mjestu te koristiti zaštitne maske i osigurati posjetiteljima sredstvo za dezinficiranje ruku. Razmak između kućica iznosit će 3 metra, dok će se stolovi postaviti bočno.

Glazbeni programi održat će se u promenadnom karakteru na tri lokacije (Giardini, Portarata, Tržnica) dok će se za djecu, iako s manjim brojem izvođača, održati 25 programa. Program klizališta, doček Nove godine na Forumu i u podne na Portarati, te doček Djeda Mraza i Svetog Nikole će izostati, budući da se radi o programima koje posjećuje mnogobrojna publika i stoga nisu u skladu s provođenjem epidemioloških mjera. 

Održat će se i programi  u vlastitoj organizaciji pulskih ustanova i udruga, kao i prethodnih godina uz zajedničku promociju. 

Organizatori pozivaju posjetitelje da, uz poštivanje epidemioloških mjera, posjete manifestaciju i pronađu programe koji će im uveseliti još jedan prosinac u Puli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.