Hrvatski radio

Radio Pula

Predavanja o reciklažnom dvorištu i pravilnom postupanju s otpadom

10.03.2022.

13:35

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Zelena Istra / ustupljena fotografija

U 18 sati u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta "Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana".

Uskoro se očekuje otvaranje reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana te će građani imati prilike, uz novi sustav selektivnog odvajanja otpada od vrata do vrata, pravilno zbrinjavati glomazan, elektronički, opasan i drugi otpad. Reciklažno dvorište se nalazi u gospodarskoj zoni Marčanka, a otvaranje se očekuje kroz mjesec dana.


Zanima vas što sve možete odnijeti u reciklažno dvorište? Ne znate kamo s glomaznim ili elektroničkim otpadom? Želite naučiti kako smanjiti otpad u svom kućanstvu, kako na kreativan način ponovno upotrijebiti predmete i sve o pravilnom odvajanju otpada i kompostiranju? Na predavanju ćete imati priliku dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Dođite i informirajte se! Predavanje će održati Irena Burba i Nina Brnić iz Udruge Zelena Istra.


Ostala predavanja održat će se po sljedećem rasporedu:


Divšići – 15. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu

Hreljići – 17. ožujka u 18:00 sati u prostoru NK Omladinac na igralištu u Kujićima 

Rakalj – 22. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu

Krnica – 24. ožujka u 18:00 sati u sportskoj dvorani u sklopu Društvenog doma

Peruški - 29. ožujka u 18:00 sati u Društvenom domu

Marčana – 31. ožujka u 18:00 sati na adresi Marčana 161, u sali na katu

Provedba projekta "Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana" financirana je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.