Hrvatski radio

Radio Pula

Predavanje "Šume - naš zeleni krov" u OŠ Šijana

19.11.2020.

07:00

Autor: Tomislav Šikić

Sjenica (Foto: Zelena Istra/ustupljena fotografija)

Sjenica (Foto: Zelena Istra/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Osnovna škola Šijana organizira u podne predavanje i radionicu pod nazivom “Šume – naš zeleni krov”. Predavač je Mladen Perčić iz javne ustanove Natura Histrica koji će učenicima približiti značaj koji urbane šume imaju za gradove, s naglaskom na Park šumi Šijana i šumici kraj pulskog groblja.

Upravo u toj šumici iznad škole nalazi se nova sjenica i učionica na otvorenom OŠ Šijana u kojoj će se predavanje održati. Novouređeni prostor nastao je u okviru školskog projekta “Pod istim zelenim krovom”, čija je glavna tema važnost urbanih šuma. Školski projekt dio je većeg projekta  Zelene Istre "Znanje za održivo djelovanje".

Predavanje Nature Histrice drugo je u nizu predavanja koja ovaj mjesec organizira OŠ Šijana za svoje učenike te zainteresirane mještane Mjesnog odbora Šijana. Prošli tjedan Dubravka Orlić, dipl.ing.agr. održala je predavanje pod nazivom “Biljke zavičaja na našem zelenom krovu”, a sljedeći tjedan Zelena Istra održat će predavanje o održivom gospodarenju otpadom.

Školski projekt OŠ Šijana dio je projekta "Znanje za održivo djelovanje" čiji je nositelj Udruga Zelena Istra, a partneri Centar za mirovne studije, Ekološka udruga Krka Knin te osnovne i srednje škole iz Pule i Knina. Projekt je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ureda za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon