Hrvatski radio

Radio Pula

Predsezona u Puli - gosti stižu iz svih krajeva svijeta

08.06.2016.

14:09

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda prava turistička sezona još nije počela, Pula je posljednjih dana puna turista. Gradsko središte, posebice u dane kada pada kiša, puno je gostiju, onih individualnih ali i organiziranih grupa koje tradicionalno u predsezoni stižu autobusima. Ovako dobar dolazak nagovještaj je i dobre sezone.

Turistička sezona je pred nama, no u Puli se može reći da je ona već počela. Gosti iz svih krajeva svijeta razgledavaju povijesne znamenitosti i zanimljivosti grada. Prvi sam put u Puli. Moja sestra je bila prošle godine u Puli, i ove sam godine ja došla s njom i super nam je, kaže njemačka turistkinja. Grupa Belgijanaca njih 25 došla je obići Puli i Istru, a prije toga bili su u Opatiji, i na otocima, upoznali su Krk, Cres i Mali Lošinj.

Ulica Sergijevaca prepuna je suvenirnica, ima za svakoga ponešto pa, kaže jedna prodavačica, prodaja ide dobro. I pulski ugostitelji već sada, ističu da očekuju izvrsnu sezonu.

Trenutačno se u Puli odmaraju mnogobrojni Talijani koji bi se očekuju hotelijeri ovog ljeta trebali vratiti u većem broju. Jug Istre, i njegov najveći hotelijer Arenaturist, očekuje i veći dolazak britanskih gostiju i to čarter letovima u pulsku Zračnu luku, te tradicionalno jaku posjetu Nijemaca i Austrijanaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.