Hrvatski radio

Radio Pula

12:13 / 23.10.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Predstava Ljepotica i zvijer Teatra Naranča

Foto: Teatar Naranča/ustupljena fotografija

Foto: Teatar Naranča/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U 18 sati u pulskom Teatru Naranča - dvorani narančastih stolica - održat će se predstava "Ljepotica i zvijer", nastala prema predlošku jednog od najljepših klasika dječje književnosti istoimenoga naslova.

"Priča je ova svjedok velike mržnje što pretvaraše mladiće u zvijeri. Nekada davno, u Ružinom carstvu to bi, gdje živio je mladi i oholi Princ. Jedne kobne noći Zlobnica Čarobnica izbola je Princa ružinim trnjem i pretvorila ga u Zvijersku Zvijer koja će opaka zlu služiti vjerno. Tek ljubav ove ukinuti će njene čini i to samo onda kad djevojka mlada zavoli njega; kad zavoli silno, više nego sebe; Zvijer će opet čovjek biti. No jednoga dana tmuran oblak pokrije šumu Zvjersku. I padne takva kiša da ni najdeblja krošnja nije mogla zaštiti nikog živog. Tad u dvoru zvjerskom Najljepša međ najljepšima sklonište potraži..."

Hoće li se Najljepša međ najljepšima u Zvijer zaljubiti i osloboditi začaranog Princa zlih čini i zvjerske ružnoće, saznati ćete ako na vrijeme rezervirate svoje mjesto u dvorani narančastih stolica na broj telefona 095 52 22 505 ili putem maila teatar.naranca@gmail.com

Foto: Teatar Naranča/ustupljena fotografija

Foto: Teatar Naranča/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.