Hrvatski radio

Radio Pula

11:08 / 07.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljanje projekta "Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste"

Foto: Fond za zaštitu okoliša/snimka zaslona

Foto: Fond za zaštitu okoliša/snimka zaslona

Foto: - / -

Pilot projekt "Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste" usmjerenog na učinkovitiju primjenu mjera sprječavanja nastajanja otpada od hrane u ugostiteljskim objektima - hotelima te na promjene u gospodarenju otpadom iz ugostiteljske djelatnosti,održava se u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Promjene uključuje smanjenje količina nastalog otpada od hrane, a zatim odvojeno sakupljanje i zbrinjavanje nastalog otpada.

Projekt provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvom turizma i sporta te Geotehničkim  fakultetom Sveučilišta u Zagrebu – Zavod za inženjerstvo okoliša.

Načelnica Sektora za EU fondove Maja Feketić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.