Hrvatski radio

Radio Pula

predstavljen "Filantropski fond Istre "

20.03.2017.

14:40

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U HGK-Županijskoj komori u Puli predstavljen je Filantropski fond Istre, koji je pokrenula Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Projekt je zamišljen kao fond u koji bi poduzetnici uplaćivali donacije, koje bi kasnije bile korištene za projekte u razvoju lakalne zajednice.

Članovi fonda, nakon što uplate sredstva, mogli bi sudjelovati u programiranju natječaja, vrjednovanju pristiglih prijava te prezentaciji projekata, u čemu nakon doniranja mogu sudjelovati i podupiratelji fonda, ističe upraviteljica Zaklade Helga Može Glavan. Natječaj za pristupanje Fondu otvoren je do 30. travnja, a sam je projekt razvijen u okviru IPA programa Europske unije. U Hrvatskoj gospodarskoj komori -županijskoj komori u Puli, koja podupire ovu inicijativu, predstavljena je danas i brošura pod naslovom "Korporativna filantropija" profesorice sa pulskog Sveučilišta Kristine Afrić Rakitovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.