Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen jesenski ciklus gastronomskih radionica AZZRI-ja

23.09.2020.

16:14

Autor: Tatjana Kaštelan

U Obrtničkoj komori Iž predstavljen novi ciklus radionica u sklopu projekta Key Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Obrtničkoj komori Iž predstavljen novi ciklus radionica u sklopu projekta Key Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Jesenski ciklus edukacijsko-kuharskih radionica za ugostitelje predstavljen je u Obrtničkoj komori Istarske županije. Dosadašnje su polučile velik interes ugostitelja, pa je i sadržaj radionica širi. Sve je rečeno na konferenciji za novinare Obrtničke komore u Puli.

Šesta godina radionica, više od tisuću polaznika, a interes je sve veći. To je potvrda da smo na pravom putu, rekao je, tijekom predstavljanja ovog edukativnog projekta, direktor Agencije za ruralni razvoj Istra AZRRI-ja Igor Merlić.

Važan motiv dolaska u destinaciju je gastronomija. Istra se brendira i na dobrom je putu za kvalitetnije i goste bolje platežne moći. Vrsni kuhari i predavači pokazat će i naučiti polaznike kuharske tehnike i vještine s ciljem valorizacije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i usavršavanja ugostiteljskih i kuharskih kapaciteta.

Voditelj edukacijsko-kuharskih radionica za ugostitelje Edmondo Šuran predstavio je jesenski program rada. Među voditeljima radionica su već poznata i nova imena vrha naše i međunarodne gastronomije. Među njima su Petra Jelenić, Deni Srdoč, Jeffrey Vela, David Skoko, Robert Perić, Marina Gaši, Fabrizio Vežnaver i Goran Kočiš.

Radionice se proširuju zbog velikog interesa, rekao je  Andi Vitasović, potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije. Subvencionirane su za polaznike iz Istre jer u njihovu financiranju za polaznike sudjeluju Županija, Obrtnička i Gospodarska komora te Turistička zajednica. Članovi Obrtničke komore imaju 25 posto popusta.

Radionice su dio projekta 'Key Q: Ključ kvalitete istarske gastronomije', a prijave su moguće putem službene web stranice Edukacijsko gastronomskog centra Istre, egci.azrri.hr, na kojoj se ispunjava prijavni obrazac.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Predstavljen jesenski ciklus gastronomskih radionica AZZRI-ja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.