Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen prijedlog županijskog proračuna za 2017.godinu

11.11.2016.

12:42

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proračun Istarske županije za 2017. godinu trebao bi iznositi milijardu i 230 milijuna kuna i objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Istarske županije. O proračunu će vijećnici županijske Skupštine raspravljati u ponedjeljak, rekao je župan Valter Flego.

„Racionalizacija poslovanja, koju godinama sustavno provodimo, omogućuje da u Proračunu za iduću godinu čak 34,6 posto sredstava usmjerimo u razvojne programe i projekte, od kojih su najznačajnije investicije : izgradnja i opremanje pulske Opće bolnice, izgradnja i dogradnja domova za starije osobe, značajna će ulaganja biti u Srednju školu Mate Blažine Labin i ostale škole, nastavak projekta izgradnje sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina, te priprema brojnih EU projekta", istaknuo je Flego.

žOd ostalih projekata i programa Flego je izdvojio više od 4 milijuna namijenjenih za povećanje konkurentnosti gospodarstva, kao i daljnja ulaganja u turizam. Istarski je župan naglasio i kako su dosadašnji rezultati pokazatelj da Istra dobro radi i da sustavan rad donosi konkretne rezultate, što potvrđuje i najnoviji podatak prema kojemu je registrirana nezaposlenost u listopadu 2016. godine manja za čak 25,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zaključio je Flego.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.