Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljen prvi broj novog međunarodnog znanstvenog časopisa FET-a

25.11.2015.

10:58

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski Fakultet ekonomije i turizma od danas ima dva renomirana međunarodna znanstvena časopisa. Uz etablirani i najbolje rangirani časopis iz polja ekonomije u Hrvatskoj "Ekonomska istraživanja" predstavljen je i prvi broj upravo objavljenog časopisa "Review od Innovation and Competitiveness".

Nakon uspjeha s izdavanjem časopisa "Ekonomska istraživanja" Fakultet ekonomije i turizma odlučio je objaviti i novi časopis koji se bavi inovacijama i konkurentnošću. 400-ak radova već je bilo spremno za objavu, a uređivački odbor čine uz naše renomirane znanstvenike i oni iz stranih zemlja. Časopis će se izdavati četiri puta godišnje, kaže njegova glavna urednica profesorica doktorica znanosti Danijela Križman Pavlović.

Izdavanje novog časopisa, ali i starog "Ekonomska istraživanja" podiže imidž i ranigiranje Fakulteta i njegovog utjecaj na širu društvenu zajednicu, rekao je glavni urednik časopisa profesor doktor znanosti Marinko Škare. Ističe kako se u ovim časopisima mogu naći vrlo zanimljivi istraživački radovi važni za znanstvenu zajednicu. 

Sada, dodaje Škare, slijedi privlačenje što više međunarodnih znanstvenika da se uključe u uređivački odbor pulskih časopisa kako bi izabrali najbolji radove koji će u njih biti uvršetni. S obzirom da se časopisi izdaju na engleskom jeziku, interes stranih znanstvenika za njih je velik, pa je tako časopsis Ekonomska istraživanja u Italiji proglašen najboljim časopisom za napredovanje njihovih znanstvenika, istaknuo je Škare zaključivši kako se pulski Fakultet tako upisao na međunarodnu kartu znanstvene izvrsnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.