Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljena slikovnica Pulska (pri)povijest

06.05.2016.

12:30

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja Dana Grada Pule u Gradskoj knjižnici predstavljena je e-slikovnica pod nazivom "Pulska (pri)povijest.) Na njoj su radili srednjoškolci i njihovi mentori, a knjiga je zasad dostupna u elektroničkom obliku.

Knjiga je rezultat suradnje Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Gimnazije Pula i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula. 

Autorice teksta su učenice Gimnazije pod mentorstvom profesora Filipa Zoričića i članice Kluba ljubitelja čitanja - KLJuČ pod vodstvom knjižničarke Andree Trapan, a uredio ga je dr.sc. Boris Koroman. Ilustracije su izradili učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesora Andija Pekice. Grafički urednik je Alen Žufić.

"Ovom e-knjigom, ali i samim projektom željeli smo potaknuti mlade da razmišljaju o svome gradu, prepoznaju i vrednuju njegovu kulturnu baštinu, ali i motivirati ih da se kreativno izraze i pokažu sebi i svojim vršnjacima što znaju i mogu", poručili su autori projekta.

Poslušajte razgovor s Filipom Zoričićem.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.