Hrvatski radio

Radio Pula

Predstavljeno idejno rješenje uređenje porečke Rive

18.05.2016.

13:31

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Idejno rješenje uređenja Gradske rive u Poreču predstavljeno je danas u tamošnjim prostorijama grada. Prema tom planu uređenje bi bilo podjeljeno na tri područja: od hotela Palazo do nekadašnje Gradske kavane, od kavane do zgrade županijskih službi te do gradskog kupališta.

O planu uređenja moći će se izjasniti i građani, nakon toga trebalo bi ga prihvatiti porečko Gradsko vijeće, potom slijedi izrada potrebne dokumentacije te osiguravanje sredstava u proračunu za iduću godinu, a računa se i na dobivanje sredstava iz fondova Europske unije, rekao je resorni pročelnik Damir Hrvatin.

Hrvatin je pojasnio je i kakvu rivu Poreč želi. Planira se izgradnja novog mola između zone Marine i Kupališta, pa će se tamo preseliti dio sadržaja, a i promet se više ne bi odvijao tim područjem. U starom dijelu uredio bi se povijesni drvored, parter ispred južnih bedema, prostor ispred okrugle kule i kazalištnog Trga. Na novom dijelu, intervencije ne bi bile prevelike, ali bi se posebno uredxio prostor gdje se sada nalaze štandovi i cijelo područje podignulo na višu razinu, zaključio je Hrvatin. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.