Hrvatski radio

Radio Pula

Premijer Plenković u Istri podržao ključne razvojne projekte i investicije

16.04.2021.

15:39

Autor: Tatjana Kaštelan

Uljanik, Pula (foto: HRT Centar Pula)

Uljanik, Pula (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Istarsku županiju. Istaknuo je velik doprinos Vladinih ulaganja u značajne razvojne projekte Istre. S posjetom su zadovoljni i predstavnici županije i gradova.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je važnost pomoći Vlade tržištu rada u Istri tijekom pandemijskog razdoblja. Ovo sigurno nije bio predizborni već sadržajan razgovor, rekao je zamjenik župana Fabrizio Radin, koji obnaša dužnost župana.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je akutnu situaciju u pulskoj bolnici, kojoj hitno treba dodatno medicinsko osoblje. Premijer je iskazao volju i podršku u rješavanju pojedinih akutnih stavki, poput nedostatka medicinskog kadra u pulskoj Općoj bolnici.

Vlada će pomoći i turističkoj sezoni to jest određivanju regionalnog pristupa prema 'covid regijama', istaknuo je, uz ostalo, Boris Miletić. Također, u rješavanju problema bespravne gradnje, posebno u segmentu poljoprivrede. Članovi Vlade s premijerom Plenkovićem sastali su se s predstavnicima društva 'Uljanik Brodogradnje 1856', na čelu s direktorom brodogradilišta Samirom Hadžićem.

Predstavnici Vlade s premijerom obišli su poslovnu zonu Milanezi u Višnjanu, tamošnji primjer održivog razvoja, Uređaj za pročišćavanje sanitarnih otpadnih voda. Danas je predstavnicima Lučke uprave Poreč - Luka Santa Marina uručena Odluka o dodjeli sredstava u okviru mjere 'Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa'.

Članovi Vlade posjetili su i Arheološki muzej Istre koji se obnavlja; investicija je to od 110 milijuna kuna. A dionica Istarskog ipsilona Pazin-Učka u cijelosti 17, a dosad je dovršeno 11 kilometara, bit će dovršena do 1. srpnja, šest mjeseci prije roka, rekao je premijer Plenković. Vrijednost je 155 milijuna kuna i bit će to dovršetak Ipsilona u punom profilu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Premijer Plenković u Istri podržao ključne razvojne projekte i investicije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.