Hrvatski radio

Radio Pula

Pretposljednji dan pulskoga Sajma knjige

12.12.2015.

14:39

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pretposljednji je dan pulskoga Sajma knjige. Promocija beogradskih autora, premijera Izabranih djela Milana Rakovca te otvorenje nagrađivane izložbe Ane Dane Beroš, programi su koje publika može pratiti u večernjim satima.

Beograd čita jedna je od središnjih tema ovogodišnjeg sajma pa u ovih dana u Puli borave pisci, filmaši i dizajneri iz susjedstva. Stigla su brojna ugledna imena, a među njima i Slobodan Šijan, jedan od najboljih redatelja na ovim prostorima. Jutros je bio gost Doručka s autorom, a osim sjećanja na filmske dane u Puli, predstavio je i svoju novu knjigu "Filmus" u kojoj govori o kolegama koji su utjecali na njegov rad. Osvrnuo se i na potrebu za boljom književnom suradnjom dviju zemalja.

U sklopu sajamskog programa večeras se očekuje još jedna književna premijera. Svoja upravo objavljena Izabrana djela s početkom u 19 sati predstavit će Milan Rakovac. Od 20 tisuća napisanih strana odabrano je tisuću i osamsto.

A treću godinu zaredom na pulskome Sajmu dodijeljena je i čitateljska nagrada "Dr. Ivo Borovečki". Najčitateljem u 2015. godini proglašen je Puljanin Denis Vugrin.

Poslušajte prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.