Hrvatski radio

Radio Pula

Prevaren prilikom kupnje automobila putem interneta

07.02.2022.

15:22

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: : / Pixabay

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti prijevare prilikom kupnje preko interneta.

Naime, u Policijsku postaju Pula 5. veljače pristupio je dvadesetdvogodišnji muškarac koji je prijavio kako je na jednoj internet stranici pronašao povoljan oglas za kupnju automobila BMW u Irskoj. Stupio je u kontakt s osobom putem e-maila te je dogovorio kupnju i dostavu automobila u Hrvatsku, za što je 17. siječnja uplatio više tisuća eura. Kako automobil u dogovorenom roku nije isporučen, 22-godišnjak je posumnjao da je prevaren te je kontaktirao tvrtku koja je prodavala automobil. Kada su mu rekli da nisu zaprimili nikakvu prijavu i da se najvjerojatnije radi o prijevari, 22-godišnjak je događaj prijavio policiji. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.


Budući se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila. Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.