Hrvatski radio

Radio Pula

Prijave na radionice Moj-seoski u Istri

03.11.2021.

15:37

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih terenskih radionica “Moj-seoski” o važnosti i promociji seoskog turizma. Radionice u Istri održavaju se 8.11. u Svetvinčentu, 9.11. u Novigradu, 10.11. u Pazinu i 11.11. u Labinu, a prijave traju do 5. studenoga.

Nakon održanih 20 radionica Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Baranji i Podunavlju, Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih radionica o seoskom turizmu. Za Istru su planirane četiri radionice koje se organiziraju u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije i Lokalnim akcijskim grupama Središnja, Sjeverna, Južna i Istočna Istra, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz Istre, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama u što većem broju kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata. Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti do 5.11.2021. godine izravno svojim Lokalnim akcijskim grupama temeljem poziva koji su zaprimili,  ili putem obrasca na web stranici Udruge ruralnog turizma Hrvatske idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama. 

- Na dvosatnoj radionici s kolegama i kolegicama koji se bave seoskim turizmom razgovaramo o zakonodavnom okviru, važnosti integracije kulturne baštine u digitalnu promociju, i novim turističkim trendovima kojima se trebamo prilagoditi kako bismo što uspješnije poslovali u post-pandemijskom razdoblju. Također  predstavljamo i web aplikaciju moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga za Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske. Upisom u aplikaciju, oni stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr što bi svakako trebali iskoristiti - istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske najavljujući radionice u Istarskoj županiji.

Dodatno, Udruga na radionicama prikuplja i informacije o izazovima na koje pružatelji usluga nailaze u svom poslovanju kako bi ih adresirala u okviru Radne grupe za razvoj seoskog turizma RH pod okriljem Ministarstva turizma i sporta.

U web aplikaciju se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirana vinotočja, kušaone, agroturizme, izletišta, ruralne objekte za smještaj  i slično. Dok sam upis traje od 15 do 20 minuta, prije upisa potrebno je pripremiti dokumentaciju i fotografije koje se prilažu u web aplikaciju. Podaci se mogu mijenjati 365 dana u godini pri čemu aplikacija predstavlja alat koji je u potpunosti prilagođen pružateljima usluga kako bi se kreirao prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH.

Prije dolaska na radionicu, sudionicima se preporučuje registracija u web aplikaciji uz korištenje korisničkih uputa u brošuri “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr”, a nakon svake radionice URTH će održati i individualne konzultacije oko upisa.

 

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.