Hrvatski radio

Radio Pula

Prijem za dobitnike Turističkog cvijeta

30.10.2013.

15:27

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Pula održan je prijem za nagrađene turističke djelatnike iz Istre kojima su nagrade dodijeljene na Danima hrvatskog turizma u Zadru. Primio ih je istarski župan Valter Flego.

Zajednički rad uvijek se isplati. Sve što se do sada učinilo, podloga je za još kvalitetnije organiziranje turističke strategije za idućih pet godina. Poručio je nagrađenima istarski župan Valter Flego. Da bi plan imao smisla, treba nam konsenzus ljudi, ustanova i institucija, koji su dobivanjem nagrada pokazali da žele razvoj i boljitak. Zbog tog razloga, jasan je bio Flego, uz pomoć Ministarstva moraju se srušiti prepreke koje bi mogle kočiti rad malog obiteljskog hotela ili kampa koji se želi proširiti.

Turistički cvijet Bi Villageu i vrsarskoj marini

Nagradu Turistički cvijet za najbolji kamp godine u konkurenciji velikih kampova dobio je Bi Village iz Fažane. Hrvatska turistička zajednica godišnjom nagradom Anton Štifanić u kategoriji pojedinac nagradila je vlasnika i predsjednika Uprave Primizzia d.o.o. iz Brtonigle Tulija Ferneticha.

Među nagrađenima bila je i marina Vrsar koja je dobila Turistički cvijet za najbolju malu marinu na Jadranu. Nagrada Ministarstva turizma u sklopu programa "Promocija zanimanja za 2013." otišla je na adresu Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča koja je, kako je rečeno, kroz podizanje kvalitete srednjeg strukovnog obrazovanja ponudila sadržaje za jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.