Hrvatski radio

Radio Pula

15:18 / 27.01.2017.

Autor: Nives Kalebić

Pripreme za turističku sezonu počele i u Puli

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I u Puli se pripremaju za turističku sezonu. Radovi na rekonstukciju De Villeovog uspona, vrijedni 1, 2 milijuna kuna odvijaju se prema planu. U proteklih mjesec dana položen je kolektor sanitarne odvodnje te su se odvijala arheološka istaživanja.

Dosad je uklonjeno kameno opločenje, a na dijelu uspona od ulice Castropola do ulaza u galeriju Sveta Srca položene su cijevi sanitarnog kolektora te su izgrađena tri šahta. Obnova De Villeovog uspona obuhvaća i izgradnju kolno-pješačkih površina, izgradnju oborinskog kolektora te ostalu potrebu komunalnu infrastrukturu, priopćeno je iz Grada Pule.

U Gradu ističu i kako su počeli radovi na uređenju poslovnih prostora i fasada. Uređuju se privatni objekti na Kapitolinskom trgu, pokraj Parka grada Graza, u Ulici Sergijevaca, na Danteovom trgu i Flaciusovoj ulici. Riječ je uglavnom o privatnim investicijama pulskih ugostitelja i ostalih poduzetnika.

Gradonačelnik Boris Miletić je istaknuo kako ga veseli što se grad priprema za sezonu koja iz godine u godinu ruši turističke rekorde.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.