Hrvatski radio

Radio Pula

Pripremno ročište Jakovčić v.s. List

07.12.2015.

14:26

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Općinskom sudu u Pazinu održano je pripremno ročište tužbe Ivana Jakovčića protiv njemačkog poduzetnika Georga Lista zbog klevete. Jedan i drugi su nakon ročišta izjavili kako protiv njih nema dokaza te kako će na kraju dokazati kako su bili u pravu.

Krajem 2009. godine dogodio se navodni sastanak na kojem je Ivan Jakovčić u prisustvu Branka Curića od Lista navodno tražio pola milijuna eura kako bi njegov projekt krenuo sa mrtve točke. Georg List je to medijima iznio tijekom srpnja 2014. godine i od tada traje medijsko ali i pravosudno rješavanje tih tvrdnji. Jakovčić je u među vremenu postao europarlamentarni zastupnik dok je Curić postao direktor predstavništva HTZ-a u Milanu. Vidno emocionalno uznemiren Jakovčić je prije i nakon pripremnog ročišta bio rezolutan kako će ići do kraja dok se ne sazna puna istina o Listovim tvrdnjama. List je u međuvremenu u Njemačkoj otišao na poligraf te pozvao Jakovčića da i on po tom pitanju napravi isto.

Vlatko Nuić jedan od dvojice odvjetnika tuženog Georga Lista očekuje kako će oni svoju obranu iznijeti nakon što Branko Curić u svojstvu svjedoka iznese svoje viđenje susreta na prvom ročištu zakazanom za kraj veljače iduće godine.

Kako je i Georg List u međuvremenu tužio Ivana Jakovčića kojeg od sudskog progona štit imunitet Europski parlament mu je početkom godine ukinuo imunitet u tom predmetu, kako bi na sudu dokazao svoju nevinost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.