Hrvatski radio

Radio Pula

Prodavači na tržnici iskoristili gužve

08.07.2013.

14:39

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prodavači na tržnicama danas su prosvjedovali u Zagrebu na Markovu trgu i u Splitu ali bez uspjeha. Ministar Slavko Linić ne odustaje od uvođenja fiskalnih blagajni, pa se prodavači sutra vraćaju na štandove, ali najavljuju nove akcije.

Bit će to tužbe pred Europskim sudovima, a Vladi šalju poruku: Imamo Lex Perković, a sada ćemo dobiti i Lex tržnice.

Desetak predstavnika pulske tržnice zajedno s direktorom Tržnice Renatom Percom sudjelovalo je danas na prosvjedu u Zagrebu čime su poduprli zahtjeve kolega iz drugih hrvatskih gradova. Prosvjed se nije odrazio na funkcioniranje tržnice u Puli gdje su štandovi bili puni a kupci mnogobrojni.

Premda podupiru zahtjeve svojih kolega, prodavači na pulskoj tržnici ipak su, čini se, odlučili iskoristiti sve veće gužve u središtu grada i povećati si promet. Otkaza najma štandova za sada nema, poručio je iz Zagreba direktor pulske tržnice Renato Perc.

Štandovi na pulskoj tržnici danas su bili puni, a kupci mnogobrojni. Kao i kolege iz drugih gradova, prodavači su složni u tome da za uvođenje fiskalnih blagajni ne postoje prostorni ni tehnički uvjeti.

Među obveznicima fiskalizacije na pulskoj tržnici novi sustav još nije u primjeni, većina ih čeka moguće nove pregovore s Vladom. Samo je nekoliko prodavača uvelo fiskalnu blagajnu, no iskustva im, kako kažu, nisu najbolja.

Na pulskoj tržnici za sada je tek desetak prodavača koji nemaju obvezu uvođenja fiskalne blagajne jer imaju potvrde da prodaju proizvode koje su sami proizveli.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.