Hrvatski radio

Radio Pula

Produljena sezona u Istri

13.10.2013.

08:58

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda je sredina listopada, na istarskom Poluotoku još ima turista. Pozitivan trend nastavio se tako i u posezoni nakon odličnih turističkih rezultata u prvih devet mjeseci ove godine, kada gotovo svi gradovi u Istri bilježe porast broja dolazaka i noćenja.

Rujan je opravdao sva očekivanja i u njemu je ostvaren gotovo jednak broj dolazaka kao i na vrhuncu sezone. Tako da taj mjesec sve manje ostaje posezonski a sve se više priključuje glavnom dijelu turističke sezone, rekao je ministar turizma Darko Lorencin predstavljajući nedavno u Rovinju turističke rezultate za prvih devet mjeseci ove godine te je ponovno istaknuo kako sezonu treba produljiti.

U Istri se već pomalo ostvaruje plan o produljenju posezone. Iako je sredina listopada, još je uvijek mnogo turista, koji doduše ne uživaju u suncu i moru, ali zato razgledavaju naše gradove i povijesne znamenitosti, a posjećuju i jesenje manifestacije.

Upravo kako bi produljile sezonu, Turističke su zajednice pripremile bogat program i za listopad i studeni, a posebno za prosinac u vrijeme božićnih blagdana.Produljenje posezone može se ostvariti jedino kreiranjem turističkih proizvoda karakterističnih za ovo doba godine, a to je prioritet i Ministarstva turizma, ali i Turističkih zajednica koje će uskoro početi osmišljavati nove sadržaje za 2014. turističku godinu.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govore ministar Lorencin i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.