Hrvatski radio

Radio Pula

Produljenje sezone u unutrašnjosti Istre

30.09.2016.

18:03

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obilasku turističkih zanimljivosti unutrašnje Istre danas je bio ministar turizma Anton Kliman. Istaknuo je zadovoljstvo iznimnim uspjehom i ovoga dijela istarskoga turizma te saslušao planove lokalnih turističkih čelnika za produljenje sezone.

Više od 10 tisuća kuća za odmor, vila i agroturizama oduševilo je ove godine turističko tržište, ponajprije Njemačke, Austrije, ali i dalekih zemalja poput Izraela. Unutrašnja Istra upravo tim spokojem i ljubaznim domaćinima privlači sve više turista iz sve udaljenijih krajeva, ponosna je nova direktorica turističke zajednice središnje Istre, Sanja Kantaruti.

Od 2012.-te Pazinci rade na projektu kojim bi, smatraju, uvelike privukli turiste u pred i posezoni. Riječ je o 250 milijuna kuna vrijednom tematskome zabavnom parku koji će se graditi blizu Pazina. Park se temelji na motivima iz istarske i slavenske mitologije, koncipiran je kao originalni turistički proizvod, za razliku od ostalih tematskih parkova u širem okruženju, koji se uglavnom temelje na adrenalinskim atrakcijama. Vladino Povjerenstvo postavilo ga je na listu strateških projekata Republike Hrvatske, potvrdio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Država je vlasnik zemljišta, projekt je poduprla već s milijun i pol kuna, te će ga nastaviti pratiti, rekao je ministar turizma Anton KlimanUz pazinski dobro napreduje i projekt tematskoga zabavnog parka u Taru, potvrdio je ministar, istaknuvši da je riječ o projektima koji se međusobno nadopunjuju a izvrsno će doći istarskome i hrvatskom turizmu zbog produljenja sezone i popunjenja kapaciteta.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.