Hrvatski radio

Radio Pula

Program 'Start me up' za mlade

15.10.2013.

13:37

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je predstavljen projekt poslovnog usavršavanja mladih "Start me up" kojim se studente završnih godina studija i one koji su nedavno diplomirali kroz edukaciji i praksu u tvrtkama nastoji uvesti na konkuretno tržište rada.

Projekt se provodi već treću godinu, a dosad je zahvaljujući njemu zaposleno 14 mladih Istrana. 16 istarskih studenata, koji imaju prosjek ocjena veći od 3,5 u iduća će dva mjeseca, zahvaljujući projektu Start me up, naučiti kako biti što konkurentniji na tržištu rada, steći praktične vještine i usavršiti znanja, kaže voditeljica projekta Ivana Ajduković Prepušt. U projektu, uz Fakultet ekonomije i turizma, sudjeluje i Istarska županija.

Nezaposlenost mladih jedan je od najvećih problema, a pokretanje novog zapošljavanja moguće je jedino uz podizanje konkurentnosti. Uspješnu tvrtku čini kvalitetan kadar sa znanjem koje potrebno poslodavcima, rekao je jedan od sudionika u projektu Start me up, direktor riječke podružnice Hrvatske udruge poslodavaca Nenad Seifert zaključujući kako se samo tako može riješiti problem nezaposlenosti.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govori i županijski pročelnik za gospodarstvo Alen Damjanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.