Hrvatski radio

Radio Pula

Projekt "Pula čita" u pulskim autobusima

18.11.2015.

13:40

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Pula čita" novi je projekt Sajma knjige u Istri, a uključuje promociju čitanja na javnim mjestima. Već od danas putnici Pulaprometa u autobusima će pronaći knjige različitih žanrova koje mogu čitati tijekom vožnje.

Akcijom Pula čita najavljen je nadolazeći Sajam knjige u Istri, no želja je organizatora da projekt zaživi cijele godine. Knjige, koje je darovao Sajam iz vlastite biblioteke, nalaze se na deset linija Pulaprometovih autobusa, a putnici mogu birati između poezije, priča, romana i publicistike.

Kako ističe direktorica pulskoga sajma Magdalena Vodopija postavit će čitalačke otoke i u gradske kafiće, ali i u čekaonice u bolnici i na aerodromu. projekt je napravljen po uzoru na slične akcije u Ljubljani, Leipzigu i Beogradu. 

Namjera nam je da promoviranje knjiga u javnim prostorima postane tradicionalna pojava, ističu organizatori Sajma knjige u Istri koji će se ove godine održati od 3. do 13. prosinca.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.