Sedmu godinu zaredom AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre organizirat će proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica za ugostiteljske djelatnike, kuhare, slastičare, managere i voditelje, konobare te drugo zainteresirano osoblje.
05.02.2022.
13:15
Autor: HRT
Sedmu godinu zaredom AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre organizirat će proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica za ugostiteljske djelatnike, kuhare, slastičare, managere i voditelje, konobare te drugo zainteresirano osoblje.
Sa završenim jesenskim ciklusom 2021. godine, ukupan dosadašnji broj polaznika dostigao je brojku od 2000.
Tijekom ožujka i travnja održavat će se radionice pod vodstvom domaćih i inozemnih chefova, a svi zainteresirani moći će se prijaviti putem online obrasca. Na službenim web stranicama AZRRI-a i Edukacijsko gastronomskog centra uskoro će biti dostupan cjelokupni program proljetnih edukacija.
"Kreativna gastronomija Tomaža Kavčića“ bit će radionica koju će po prvi puta slovenski kuhar Tomaž Kavčić održati u Edukacijsko gastronomskom centru Istre i na kojoj će polaznicima predstaviti svoju filozofiju kuhanja i način rada.
Chef Matija Bogdan bavit će se tematikom vegetarijanske i veganske kuhinje, pri čemu će polaznicima predstaviti svoje viđenje istih na radionici "Šparuga, bljušt, veprin – samoniklo bilje iz Istre“.
U didaktičku kuhinju centra, po prvi puta će kročiti chef restorana ManO2 (Zagreb) Hrvoje Kroflin, gdje će održati radionicu kreativne gastronomije.
"Jednostavne slastice za zajutrak i doručak“ tema je koje će se prihvatiti profesor slastičarstva Robert Perić. Druga kuharska radionica chefa Roberta Perića slične je tematike - "Jednostavna slana jela za zajutrak“.
"Moderni reinterpretirani istarski deserti i kokteli s lokalnim alkoholima“ radionica je koju će voditi već uhodani dvojac Maestro Choccolatier i chef Robert Perić i barmen Igor Černjul.
Kako kuhati s dnevnim ulovom ribe? Kako kuhati bez jelovnika? Kako organizirati kuhinju ne znajući što će ribari uloviti i isporučiti? Kako zadovoljiti goste novim kreativnim jelima? Na ta i druga pitanja odgovor će dati chef David Skoko na radionici pod nazivom "Kreativna riblja kužina by David Skoko“.
Lokalne namirnice u službi japanske kuhinje tematika je kojom će se chef Saša Pribičević baviti u ovogodišnjem proljetnom ciklusu.
"Gostoljubivost, usluga i doživljaj, vrijednosti zbog kojih se gosti vraćaju" tematika je specijalizirane ugostiteljske radionice, koja će se održati pod vodstvom mentorice Sanje Krmpotić, te barmena Igora Černjula.
Massimo Fighetto i Michele Colpo održat će radionicu "Autorske pizze s istarskim karakterom“.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora