Hrvatski radio

Radio Pula

Proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica

05.02.2022.

13:15

Autor: HRT

AZZRI - proljetne radionice

AZZRI - proljetne radionice

Foto: AZZRI / ustupljena fotografija/kolaž

Sedmu godinu zaredom AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre organizirat će proljetni ciklus edukacijsko-kuharskih radionica za ugostiteljske djelatnike, kuhare, slastičare, managere i voditelje, konobare te drugo zainteresirano osoblje. 

Sa završenim jesenskim ciklusom 2021. godine, ukupan dosadašnji broj polaznika dostigao je brojku od 2000. 

Tijekom ožujka i travnja održavat će se radionice pod vodstvom domaćih i inozemnih chefova, a svi zainteresirani moći će se prijaviti putem online obrasca. Na službenim web stranicama AZRRI-a i Edukacijsko gastronomskog centra uskoro će biti dostupan cjelokupni program proljetnih edukacija.


"Kreativna gastronomija Tomaža Kavčića“ bit će radionica koju će po prvi puta slovenski kuhar Tomaž Kavčić održati u Edukacijsko gastronomskom centru Istre i na kojoj će polaznicima predstaviti svoju filozofiju kuhanja i način rada.


Chef Matija Bogdan bavit će se tematikom vegetarijanske i veganske kuhinje, pri čemu će polaznicima predstaviti svoje viđenje istih na radionici "Šparuga, bljušt, veprin – samoniklo bilje iz Istre“.


U didaktičku kuhinju centra, po prvi puta će kročiti chef restorana ManO2 (Zagreb) Hrvoje Kroflin, gdje će održati radionicu kreativne gastronomije. 


"Jednostavne slastice za zajutrak i doručak“ tema je koje će se prihvatiti profesor slastičarstva Robert Perić. Druga kuharska radionica chefa Roberta Perića slične je tematike - "Jednostavna slana jela za zajutrak“. 


"Moderni reinterpretirani istarski deserti i kokteli s lokalnim alkoholima“ radionica je koju će voditi već uhodani dvojac Maestro Choccolatier i chef Robert Perić i barmen Igor Černjul


Kako kuhati s dnevnim ulovom ribe? Kako kuhati bez jelovnika? Kako organizirati kuhinju ne znajući što će ribari uloviti i isporučiti? Kako zadovoljiti goste novim kreativnim jelima? Na ta i druga pitanja odgovor će dati chef David Skoko na radionici pod nazivom "Kreativna riblja kužina by David Skoko“. 


Lokalne namirnice u službi japanske kuhinje tematika je kojom će se chef Saša Pribičević baviti u ovogodišnjem proljetnom ciklusu. 


"Gostoljubivost, usluga i doživljaj, vrijednosti zbog kojih se gosti vraćaju" tematika je specijalizirane ugostiteljske radionice, koja će se održati pod vodstvom mentorice Sanje Krmpotić, te barmena Igora Černjula. 


Massimo Fighetto i Michele Colpo održat će radionicu "Autorske pizze s istarskim karakterom“.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR