Hrvatski radio

Radio Pula

Proljetno uređenje javnih zelenih površina

03.03.2021.

15:39

Autor: Tomislav Šikić

Koparska ulica u Puli/Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Koparska ulica u Puli/Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Hortikultura Pula Herculanea obavit će proljetnu sadnju 20 tisuća sezonskog cvijeća (ljetnica) po parkovnim površinama. obavit će se i nadopuna/dosadnja grmova i živica na postojećim, ranije uređivanim površinama kao zamjenska sadnja za sadnice koje su oštećene, osušene ili otuđene.

Aktivnosti su planirane u sljedećih mjesec dana, sukladno vremenskim uvjetima.

U sklopu proljetnih radova obavlja se okopavanje, plijevljenje, orezivanje i uređenja ukrasnog bilja po parkovima i drugim lokacijama gdje je bilje posađeno.

Kad prestane opasnost od proljetnih mrazeva odmotat će se i palme na rivi. Redovito se provodi i zaštita bilja od bolesti štetnika.

Od novih površina planira se pristupiti uređenju rotora u Valturskoj  te rotora Rizzijeva – Voltićeva kao i krajobrazno uređenje zelene površine ispred bedema u Carrarinoj ulici. 

Uz navedeno, posadit će se 27 stabala raznih vrsta - lipe, platane, lagestremije, likvidambra  u sklopu kolektivne akcije sadnje stabla. Već je posađeno 10 stabala  na Rivi, u Ulici starih statuta i u Arsenalskoj ulici (piniji, crnike, ladonje, platane). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.