Hrvatski radio

Radio Pula

Proljetno uređenje Pule

17.03.2022.

15:06

Autor: HRT

Proljetno uređenje Pule

Proljetno uređenje Pule

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Djelatnici Hortikulture Pula Herculanee rade na proljetnom uređenju javnih zelenih površina. Osim već postojećih, uređuju se i novoformirane gredice uz glavne prometne pravce.

Tako su zelene površine kod ulaza u Uljanikov otok, kroz program malih komunalnih akcija, obogaćene novim sustavom za zalijevanje koji će osigurati nesmetani rast i razvoj tek posađenih biljčica. Od grmova posađena su četiri oleandra, 50-ak teukriuma, šest gravilee i 15 abelija, a 250 modrih maćuhica svojom bojom unose dašak proljeća na oplemenjenu zelenu površinu. Uz zelenu površinu postavljene su i dvije drvene klupe.


U Parku grada Graza, osim obnovljenih tucaničkih staza i popravljenih rubnjaka, posađeno je više desetaka cvatućih grmova (nandina, gravilea, teukrium, abelija) te je, u sjeni hrastova crnike, postavljena metalna klupa. Kod ulaza u Zavod za zapošljavanje ukrasnim biljkama obogaćene su postojeće grupe biljaka uz polupodzemne spremnike.


U programu je i ponovno uređenje Zlatićevog trga, koji je posljednji put detaljno uređen 2009. godine kada je postavljen sustav za zalijevanje i posađeno mnoštvo ukrasnog bilja i ljetnica. Uz postojeće hortenzije svoje mjesto ovdje će naći i više desetaka grmova teukriuma, abelija i smilja uz nezaobilazne sezonske ljetnice.


Proljetne aktivnosti dio su Programa održavanja javnih zelenih površina koje Pula Herculanea zajedno s Gradom Pulom provodi dugi niz godina kako bi osigurala primjeren izgled parkovnih površina tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci kada je njihov izgled posebno važan radi posjeta turista, ali i većeg boravka građana na otvorenom prostoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.