Hrvatski radio

Radio Pula

Promocija kalendara povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom

03.12.2020.

05:51

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga cerebralne paralize/snimka zaslona

Foto: Udruga cerebralne paralize/snimka zaslona

Foto: - / -

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca odlukom Ujedinjenih naroda od 1992. godine. Udruga cerebralne paralize obilježit će ga promocijom kalendara za bolju 2021. godinu koji je nastao na radionicama koje su kontinuirano provodili 7 mjeseci unatoč nepovoljnim okolnostima.

Iako je sputanost tijela često razlog oskudnoga društvenog života osoba pogođenih invaliditetom u "normalnim" razdobljima, pandemija je najviše pogodila upravo osobe s invaliditetom.
 
Likovne, glazbene i literarne radionice da puta tjedno bile su polaznicima točke koje donose radost druženja, a radost sjaji iz svakog lista kalendara koji su napravili uz stručno vodstvo Martine Vojnić Ivančević i Roberte Stevanović.  One su na kraju odabrale radove i napravile kolaž slika, dosjetki, sreće i stihova.
 
Volonterima iz Udruge poručuju da bez njih ne bi bilo ni radionica ni radosti niti kalendara te im čestitaju 3. prosinca - njihov Dan. Pozivaju ih da dođu po svoj primjerak kalendara na Solidarnu ekološku tržnicu u Dnevni boravak DC Rojc od 17 do 20 sati kada će se održati njegova promocija.
 
Rad udruge možete podržati kupnjom i rezervacijom svoga primjerka kalendara putem e-maila ucpiz.pu@gmail.com.
 
Održavanje radionica i tiskanje kalendara financijski su omogućili Općina Medulin i Grad Pula, a iz Udruge zahvaljuju i svim ljudima dobre volje koji im pružaju podršku i raduju se s njima.
 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.