Hrvatski radio

Radio Pula

Promohotel pokazao kako samo kvaliteta opstaje na tržištu

27.02.2016.

08:52

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Poreču poslijepodne završava 31. Promohotel međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam. Ovogodišnja je manifestacija okupila 150 izlagača iz zemlje i inozemstva s istim ciljem - predstaviti svoje proizvode istarskom turističkom sektoru i sklopiti poslovnu suradnju.

Pulska zaštitna radionica Tekop Nova već godinama svoje proizvode predstavlja na Promohotelu i tu imaju svoje vjerne kupce. Uz ostalo radnu odjeću, izrađuju i za ugostitelje i hotelijere koji su, kaže Nada Puškar iz Tekop Nove, zadovoljni njihovim proizvodima koji se prvenstveno ističu kvalitetom. Prvenstveno je tu kvaliteta i rokovi koje moramo poštivati tako da se kupcim vraćaju i iduće godine.


Da prvenstveno kvaliteta može privući kupce vjeruje i Marko Malnar iz Slovenije čija se tvrtka bavi nabavkom ugostiteljske opreme za profesionalne kuhinje. Na Promohotelu se predstavljaju drugi put s obzirom da su, kaže polučili uspjeh na istarskom turističkom tržištu. Opremili smo puno toga u Istri i Dalmaciji, a i ove godine očekujemo sklapanje poslovne suradnje.

I proizvodi Julije Đanić iz Podgorača koja se predstavila u sklopu izložbe autohtonih proizvoda Promonature vrlo su prepoznatljivi na istarskom tržištu. Riječ je o domaćim rakijama i likerima koje proizvode već 11 godina i u sezoni zapošljavaju više od 20 djelatnika diljem zemlje. Osima na hrvatskom tržište izvozimo i na tržište Europske unije i jako dobro ide.

Promohotel je i ove godine bio mjesto gdje su ususret turističkoj sezoni sklopljeni poslovi posebice jer se naši turistički kapaciteti u posljednje vrijeme sve više obnavljaju kako bi se podignula kvaliteta usluge. Šteta je samo što nije bilo više domaćih kvalitetnih proizvođača od onih namještaja do prehrambenih proizvoda koji itekako imaju što pokazati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.