Hrvatski radio

Radio Pula

Promovirana strukovna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu

14.06.2021.

19:36

Autor: Tomislav Šikić

Foto: ŽK Pula/ustupljena fotografija

Foto: ŽK Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula i HGK – Županijska komora Pula promovirali su strukovna zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu u Puli od 10. do 12 . lipnja. Učenici škole ŠTUT Pula na praktičnim primjerima učili su pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka i predstavili stečene vještine.

Promocija je održana u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma, nositelj kojega je škola ŠTUT Pula, a HGK – Županijska komora Pula jedan od partnera projekta.

Ravnateljica škole ŠTUT Pula Orhideja Petković ističe da su glavne aktivnosti projekta usmjerene na uspostavu i razvoj Regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula kako bi se uspostavili obrazovni procesi temeljeni na zahtjevima poslodavaca te premostio jaz između rezultata sustava obrazovanja i stvarnih potreba tržišta rada. Predsjednica HGK -ŽK Pula  Jasna Jaklin Majetić istaknula je važnost povezivanja gospodarstva i obrazovanja, te kako je potrebno imati kvalitetne mlade ljude koji će biti motivirani za svoje zanimanje, a kojima će se, putem centra kompetentnosti omogućiti učenje na najmoderniji način i uz vrhunsku tehnologiju.

Histria – kulinarske radionice odvijale su se u edukacijskoj kuhinji na katu zgrade pulske gradske tržnice, a vodili su ih mentori  - Davorka Šaina, Dragica Lukin i Fabricio Vežnaver koji je prema Gault&Millau vodiču proglašen chefom godine u Hrvatskoj. Kao promotori strukovnih zanimanja u radionice su se uključili nekadašnji učenici škole ŠTUT Pula sommelier Filip Savić i barmen Karlo Damijanić koji su održali radionice točenja i kušanja vina te pripreme barskih mješavina. 

Uz radionice, sadašnji učenici pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu na prigodnim štandovima na tržnici predstavili su i promovirali zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva koje provodi ŠTUT. 

Foto: ŽK Pula/ustupljena fotografija

Foto: ŽK Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.