Hrvatski radio

Radio Pula

Proslava svetkovine sv. Tome

30.06.2022.

13:48

Autor: HRT

Dan sv. Tome u Puli

Dan sv. Tome u Puli

Foto: Grad Pula/Pixabay / kolaž(ustupljena fotografija

U Puli započinje ćetverodnevna proslava svetkovine svetoga Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i Grada Pule.

Vjernička duhovna priprava za proslavu, u pulskoj katedrali započet će u 18:30 sati.


U subotu, 2. srpnja, nakon mise u 19 sati uslijedit će koncert klasične glazbe. Nastupa Ansambl mladih istarskih glazbenika Organum Histriae.


U nedjelju, 3. srpnja, na svetkovinu sv. Tome apostola, u 9 sati je u pulskoj katedrali misa na talijanskom jeziku. U 10:30 sati je župska misa za narod.


Središnje svečano koncelebrirano misno slavlje u katedrali, s obredom blagoslova novog kipa sv. Tome apostola, u 19 sati, predvodi mons. dr. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije i nadbiskup metropolitSplitsko-makarske nadbiskupije, u koncelebraciji sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije.


U 20.30 sati, na Trgu sv. Tome ispred katedrale, održat će se koncert suvremene duhovne glazbe na kojem će nastupiti: mezzosopranistica Sofija Cingula, kantautor Bruno Krajcar, Grupa Oton, Daniel Damjanović i Zbor Milost.   


Tradicionalna proslava sv. Tome, zaštitnika grada Pule i Pulske biskupije, održat će se 3. srpnja i na Trgu kralja Tomislava. Na Verudi, program započinje od 20 sati s plesnim skupinama Sense&Dance, Art Dance i Cool Step nakon kojih će uslijediti nastup četvero pulskih mladih glazbenika i pjevača: Lare Demarin, Danijela Moscarde, Valerija Ricchiuta i Devina Juraja. Za kraj večeri zadužen je Laguna bend s obradama domaćih i svjetskih hitova.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.