Hrvatski radio

Radio Pula

Proslava svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i Pule

29.06.2021.

11:50

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Biskupija Porečko-pulska/ustupljena fotografija

Foto: Biskupija Porečko-pulska/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Pulska biskupija i Grad Pula svetkovinu zaštitnika sv. Tome apostola proslavit će četverodnevnim duhovnim događanjima koja će započeti u srijedu 30. lipnja te trajati do same svetkovine, u subotu, 3. srpnja.

Od 30. lipnja do 2. srpnja u pulskoj će se katedrali održati trodnevna duhovna priprava, tijekom koje će misno slavlje biti svake večeri u 19 sati, prethodit će krunica u 18.30 sati, a predvoditi će dva dekana Pulske biskupije te jedan kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola.

Prvoga dana trodnevnice misu će predvoditi preč. mr. Ilija Jakovljević, dekan Vodnjanskog dekanata, a drugoga dana preč. Mirko Vukšić, dekan Labinskog dekanata. Trećega dana će prije mise biti svečana pjevana Prva večernja s početkom u 18.30. sati, a zatim će misno slavlje predvoditi kanonik, preč. Marijan Kancijanić.

Na samu svetkovinu, u subotu, 3. srpnja 2021. svečano večernje misno, s početkom u 19 sati, predvodit će apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije, nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša, uz koncelebraciju biskupa u miru mons. Ivana Milovana te svećenika Porečke i Pulske biskupije.  

Nakon misnoga slavlja, na središnjem gradskom trgu Forumu održat će se prigodni koncert duhovne glazbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.