Hrvatski radio

Radio Pula

Prosvjed majki zbog cijene vrtića

22.01.2015.

13:32

Autor: Kornelija Benazić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadestak je pulskih majki prosvjedovalo na trgu Forum ispred gradske palače i to na vrlo originalan način. Donošenjem prljavih pelena pokazale su svoje ogorčenje povećanjem cijene vrtića i lošom gradskom pronatalitetnom politikom.

Majke prosvjednice poručuju da Pula nije grad prijatelj, već neprijatelj djece. To potkrjepljuju odlukama gradskoga vijeća o poskupljenju cijene vrtića. Cijena vrtića u prosjeku je poskupjela za 40 kuna i iznosi na mjesec 690 kuna. No, ukinute su još neke povlastice. Upozoravaju da nema popusta za treće dijete, no grad to opovrgava.

Grad za restrikcije krivi novu poreznu reformu i odbacuje primjedbe građana da se moglo štedjeti na blagdanskom uređenju grada od gotovo dva milijuna kuna. Majke prosvjednice traže od predstavnika roditelja u upravnom vijeću dječjih vrtića Pula da se založi za veću osjetljivost grada Pule prema roditeljima i djeci predškolskog uzrasta.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.