Hrvatski radio

Radio Pula

Provedene mjere prema poduzetnicima i zakupcima gradskih prostora

11.01.2021.

14:06

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Danijel Bartolić/Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Danijel Bartolić/Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Kriza uzrokovana koronavirusom u 2020. godini snažno je pogodila gospodarstvo u cjelini. Grad Pula je donio je mjere s ciljem pomoći poduzetnicima. Prihvaćena i odobrena je 221 bespovratna potpora u iznosu od 2,5 milijuna kuna.

Pristigla su 272 zahtjeva od gospodarskih subjekata te su u 2020. godini dodijeljene 92 potpore više u iznosu milijun kuna većem nego u 2019. godini

U sklopu bespovratnih potpora dodijeljena je 71 nova potpora uslijed epidemije koronavirusa (nabava dezinfekcijskih sredstava i opreme, plaćanje režija), za što je bilo namijenjeno 1 milijun kuna

Mjere pomoći poduzetnicima zbog pandemije koronavirusa u 2020. obuhvatile su oslobađanje od poreza na korištenje javnih površina, smanjenu zakupnina na 1 kunu, oslobađanje plaćanja komunalne naknade, omogućavanje obročnog plaćanja komunalnog doprinosa bez kamata, obustavljanje i oslobađanje od plaćanja spomeničke rente. Od studenog omogućen je besplatan parking nakon 17 sati.

Za prvih 6 mjeseci 2021. godine zakup poslovnih prostora smanjen je za 30-50%, u vrijeme rada.

Uz Grad Pulu,trgovačko društvo Tržnica umanjilo je cijenu najma i  režijskih troškova zbog COVID-19 za 2020. godinu u iznosu od 387 tisuća kuna. 

Pula Sport d.o.o. zbog pandemije koronavirusa smanjio je cijene zakupnine od ožujka do svibnja te u prosincu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.