Hrvatski radio

Radio Pula

Prva biciklijada Enduro Jam & Jump Contest

17.12.2021.

14:30

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Brdsko biciklistički klub Up & Down / snimka zaslona

Udruga brdsko biciklistički klub Up & Down (BBK Up & Down) iz Pule organizira svoju prvu biciklijadu Enduro Jam & Jump contest koja će se održati u subotu 18. i nedjelju 19. prosinca od 9 do 16 sati na brdsko biciklističkim stazama u Vintijanu, u šumi, između ul. Prekomorskih brigada i stare plinare u Puli te naselja Vintijan u općini Medulin.

Biciklijada će okupiti stotinjak brdskih biciklista iz cijele hrvatske, a sudionici će u slobodnoj vožnji svoju biciklističku vještinu moći iskušati na deset različitih brdsko biciklističkih staza prilagođenih svim uzrastima i vještinama. Prijavljeni vozači moći će se natjecati u dvije discipline skakanja: Whip off u subotu i Dirt Jump contest u nedjelju.


Enduro Jam & Jump contest obuhvatit će sve gravity MTB (mountain bike) discipline poput: enduro, downhill, freeride, dirt i drugih s ciljem popularizacije i razvoja brdskog biciklizma u Hrvatskoj, ali i s ciljem promocije zdravog outdoor načina života. Prijave za sudjelovanje u biciklijadi su otvorene do petka 16. prosinca u ponoć, a prijaviti se mogu svi zainteresirani na poveznici https://bit.ly/30rtDna . Cijena startnine za oba dana s uključenim obrokom za članove udruge BBK Up & Down iznosi 60kn, a za sve ostale 130kn.


Udruga BBK Up & Down osnovana je u travnju 2020. godine s ciljem promocije i razvoja brdskog biciklizma u Istri. Osnivači kluba su dugogodišnji biciklistički entuzijasti i profesionalci čija je želja popularizacija sporta i stvaranje MTB zajednice na području južne Istre. Klub danas broji preko 70 članova iz cijele Istre, ali i ostalih županija, a bavi se organizacijom treninga, biciklijada i grupnih vožnji, održavanjem biciklističkih staza, očuvanjem okoliša i edukacijom nove generacije brdskih biciklista u sklopu MTB Akademije, radionice brdskog biciklizma za djecu i početnike.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.