Hrvatski radio

Radio Pula

Prvi jači turistički vikend, na granici voda uz poruku dobrodošlice

14.06.2019.

13:26

Autor: Tatjana Kaštelan

Prošlogodišnja akcija dijeljenja vode na graničnom prijelazu Plovanija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Prošlogodišnja akcija dijeljenja vode na graničnom prijelazu Plovanija (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Pred nama je prvi jači turistički vikend u prilivu gostiju. Hrvatska turistička zajednica ovoga vikenda kreće u akciju dijeljenja vode na graničnim prijelazima za dobrodošlicu u Hrvatsku. Gostima će se uz poruke dobrodošlice u Hrvatsku podijeliti 50 tisuća boca vode.

Voda s porukom dobrodošlice znak je pažnje na odabiru hrvatskih destinacija, a cilj je dodatno promovirati Hrvatsku kao zemlju ljubaznih i dobrih domaćina, kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Ovo je, naime, prva subota kada u hrvatskim destinacijama boravi veći broj turista i kada smjene turista na graničnim prijelazima postaju intenzivnije.

Voda će se dijeliti na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Plovanija i Rupa te na naplatnoj postaji Lučko. Voda s porukom 'Croatia's crystal clear waters are yours to discover! Welcome to Croatia and Discover more at Croatia.hr' i posebnom privjesnicom koja promovira hrvatske otoke organizirano će se, na navedenim mjestima, dijeliti u jutarnjim satima pa sve dok se ne podjeli svih 50.000 boca vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.