Hrvatski radio

Radio Pula

Prvi veliki turistički vikend u Istru je doveo 50 tisuća turista

15.06.2020.

13:39

Autor: Nives Kalebić

Boris Žgomba (foto:Damir Špehar/PIXSELL)

Boris Žgomba (foto:Damir Špehar/PIXSELL)

Foto: - / -

Pretežito su to gosti luksuznih urbanih vila te autokampova, koji su se prema svemu sudeći najbolje pripremili za razdoblje turizma u koroni. Istarski turistički radnici ponudili su i brojne sadržaje kako bi privukli goste.

-

Po promotivnim cijenama mnogi su gosti ovoga vikenda razgledali turističke atrakcije i sadržaje.

Od danas će u Istru zasigurno stići više turista. Posebno Nijemaca jer njihova Vlada ukida preporuke da ne putuju u inozemstvo. Otvorenje granica povoljno će utjecati na turizam. No s prognozama treba biti oprezan. Očekuje se ostvarenje od 25 do 30 posto turističkog prometa u odnosu na lani, ističe Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK-a

90 posto gostiju u Istru dolazi automobilom, pa bi naš najveći Poluotok, najbliži našim emitivnim tržištima, mogao imati najmanje štete. Oni koji budu putovali, pokazuju ankete, izabrat će bliža odredišta. Prežito su to Austrijanci, Nijemci, Slovenci inače najbrojniji u Istri. Više turista iz Slovenije očekuje se od sredine ovog mjeseca, kada tamošnjim školarcima završava nastava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.