Hrvatski radio

Radio Pula

Prvosvibanjske praznike u Istri povodi 40- ak tisuća turista

30.04.2016.

13:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvosvibanjske praznike u Istri provodi oko 40 tisuća gostiju, tradicionalno najviše iz Slovenije i Italije. Gotovo svi hoteli su otvoreni, a prvi gosti stigli su i u autokampove te privatni smještaj. Dobra popunjenost nagovještaj je dobrog nastavka predsezone.

Turistička predsezona u Istri dobro je počela. Na Poluotoku trenutačno borave mnogobrojni Slovenci i Talijani koji vrijeme uglavnom provode u razgledavanju turističkih atrakcija i mnogim sportskim sadržajima.

I hotelijeri su zadovoljni popunjenošću. Manuela Kraljević iz pulskog Arenaturista ističe kako turista u njihovim objektima ima više nego u istom razdoblju lani. A trenutačno su najbrojniji sportaši koji ovoga vikenda u medulinskim turističkim kapacitetima boravi više od dvije tisuće. 

Nakon prvosvibanjskih praznika turistički djelatnici očekuju dobar nastavak predsezone, kaže predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba. Ipak ističe kako prostora za rast u predsezoni, itekako ima pa se i na privlaćenju gostiju u to doba godine pojačano radi.

Stoga su se i istarski turistički djelatnici potrudili i pripremili raznovrstan program koji će se održavati tijekom cijele predsezone, od raznih sportskih događanja do gastronomskih manifestacijama posvećenih istarskih autohtonim delicijama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.