Hrvatski radio

Radio Pula

PU Istarska zaplijenila kokain i marihuanu od pola milijuna eura

20.10.2019.

16:22

Autor: HRT

droga vrijedna pola milijuna eura

droga vrijedna pola milijuna eura

Foto: - / -

Tužna nedjelja za istarsko narko tržište i sve vikend narkomane u Istri a posebice u Puli. Policija je održala obećanje i doista uspjela razbiti jedan od organiziranih lanaca dobave i distribucije kokaina i marihuane na ovom području.

Nakon nekoliko mjeseci uspješnog praćenja i nadzora, jučer su policajci presreli automobil zagrebačkih registracijskih pločica u kojem su zatekli trojicu visoko-rangiranih dilera koji su upravo prenosili drogu u Istru. Ovo je prvi put u povijesti da se ovako velika količina droge koja je namijenjena istarskom području zaplijeni u akciji koju vode istarski, a ne primjerice riječki ili policajci iz nekih drugih policijskih uprava. Uspjeh je tim veći kada znamo da je riječ o visokokvalitetnom kokainu, koji je osobito vrlo tražen među vikend narkomanima srednjeg i starijeg uzrasta. Na press konferenciji su Mladen Matika, Načelnik sektora krim policije i Vlado Gržeta, voditelj Službe Organiziranog kriminaliteta, zahvalili svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.