Hrvatski radio

Radio Pula

Pula Boat Fair na pulskoj Marini Veruda

12.10.2016.

17:49

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskoj Marini Veruda svečano je otvoren Sedmi međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair. Na specijaliziranom poslovnom sajmu promoviraju se proizvodi i pronalaze nove poslovne mogućnosti.

Središnji dio Pula Boat Faira su međunarodni poslovni susreti koji predstavljaju jedinstvenu mogućnost povezivanja tvrtki iz različitih zemalja koje djeluju u istom sektoru s ciljem predstavljanja i otkrivanja novih proizvoda i usluga, istraživanja novih poslovnih mogućnosti. U ime izvršnog organizatora Sajma i Strukovne grupe proizvođača brodske opreme – sajam je predstavio Livio Bolković.

Na Boat Fairu u Puli prvi put se može pogledati gliser odnosno najmanja jahta na svijetu koju je projektirao i izradio umirovljeni Uljanikovac Branko Barbić.

Četrdesetak firmi sudjeluje na međunarodnim poslovnim susretima. Pula Boat Fair traje do petka, kada će biti dodijeljena strukovna nagrada i velika plaketa najuspješnijem izlagaču, a nagradit će se i najuspješniji autori fotografija na natječaju „Riblje oko 2016.“.

Danas je na Pula Boat Fairu održana prezentacija naziva „160. obljetnica pulskog brodogradilišta Uljanik“.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.