Hrvatski radio

Radio Pula

Pula će prihvatiti izbjeglice iz Ukrajine

28.02.2022.

17:05

Autor: HRT

Pula

Pula

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Grad Pula zaprimio je molbu prijateljskog grada Užgoroda za pružanjem pomoći. Prihvatit će izbjeglice iz Ukrajine i šalje pomoć gradu iz kojega ovih dana bježi 12 tisuća ljudi.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić, izrazivši duboko suosjećanje s građanima zbog rata u Ukrajini, rekao je kako će Grad Pula uplatiti 50 tisuća kuna prijateljskom gradu Užgorodu namijenjenih kupnji neophodnih higijenskih namirnica, medicinskih potrepština, madraca i šatora. Grad će pomoći i oko smještaja izbjeglica, konkretno majki s djecom i starijih osoba i u tome smo već u dogovorima s Arena Hospitality Group.


- Civilizacija koja je umorna od ratova nije trebala novi rat. Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina. Spremni smo pomoći u skladu s našim mogućnostima da te ljude privremeno smjestimo u naš grad. Već danas zamolit ćemo Grad Užgorod da nam dostave informaciju o broju osoba i treba li te ljude negdje po dolasku u Hrvatsku dočekati - poručio je gradonačelnik Zoričić.


Grad Pula dogovara i uključenje Humanitarne mreže Grada Pule i Caritasa oko adekvatnog smještaja izbjeglica, osiguranja obroka te podmirivanja osnovnih životnih potreba kako bi im spremno pružili svu potrebnu pomoć kada dođu u Pulu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR