Hrvatski radio

Radio Pula

Pula danas slavi Dan Grada i 75. obljetnicu oslobođenja

05.05.2020.

15:40

Autor: Senka Mošnja

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Foto: - / -

U Titovom parku, bez prisustva medija, položeni su vijenci palim borcima NOB-a. U ime Grada vijenac su položili gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić i pročelnik gradskog Ureda Aleksandar Matić, a u ime Istarske županije obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin.

Pulski je gradonačelnik tom prigodom istaknuo kako nas je i epidemija koronavirusa podsjetila koliko je lijep život bez ograničenja. S nadom da ćemo iz ove situacije izaći još jači, građanima Pule čestitao je Dan Grada.

Danas su u Gradskoj palači dodijeljene i nagrade Gradskog vijeća zaslužnim pojedincima.

Za 40 godina vrijednog rada nagradu Grada Pule dobio je Mladen Pucarić, začetnik istarskog sporta za osobe s invaliditetom. Grb Grada Pule dodijeljen je Dominiku Družeti, vrhunskom sportašu Judo kluba "Istarski borac", koji je lani osvojio 1. mjesto u Svjetskom kupu u Varšavi.

Povelja Grada - pripala je pak OKUD-u Istra, društvu koje djeluje već 60 godina i zaslužno je za unapređenje glazbenog života Grada. Uz te nagrade, dodijeljene su i one gradonačelnika Borisa Miletića.

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.