Hrvatski radio

Radio Pula

Pula domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021.

14.07.2021.

11:03

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Pula je danas i sutra domaćin jedriličarske regate PULA MAXI ON 2021. koja se održava u organizaciji Jedriličarskih klubova Uljanik Pula i Yacht club Adriaco Trst. Prvi put u povijesti u pulsku luku uplovit će najveći maxi krstaši dugi i više od dvadeset metara s više od dvadeset članova.

Pulska etapa dio je velikog projekta TRIESTE YES - Yachting entertainment show, koji uz središnju regatu Maxi krstaša sadržava i regate malih klasa, regate mono klase te prateće zabavne promotivne programe uz veliki nautički event i koncert na tršćanskoj rivi. 

- Ove godine regata se održava u srpnju, a nadam se da će ubuduće biti dio predsezone kao jedna od aktivnosti kojom ćemo svih 12 mjeseci udahnuti život našem gradu - poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. 

- Krećemo nešto skromnije zbog situacije s pandemijom, ali važno je da smo kroz veliki projekt TRIESTE YES uspjeli pozicionirati Pulu na buduću jedriličarsku kartu Trst-Pula-Venecija - rekao je Hrvoje Markulinčić u ime Jedriličarskog kluba Uljanik.  

U regati sudjeluju najveći maxi krstaši s ovog dijela Jadrana poput Portopiccolo-Prosecco Doc, Ancilla Domini, Idrusa, Pendragon, New Zealand Endeavour, Cleansport i Fanatic.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.