Hrvatski radio

Radio Pula

Pula domaćin međunarodnog Foruma poduzetnica Podunavlja

13.10.2016.

10:13

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli će se početkom studenog održati 10. međunarodni stručno - poslovni Forum poduzetnica Podunavlja koji će okupiti poduzetnice iz 10 zemalja Podunavlja i Italije. Forum se treći put održava u Puli, bit će posebno usredotočen na inovacijske koncepte te menadžerske pozicije kod žena.

Svrha pulskog Foruma je omogućiti umrežavanje poduzetnicama, ali i probuditi svijest poduzetnica da se okrenu zanimanjima u kojima se mogu zaposliti ili samozaposliti. Na Forum koji će se sastojati od tri sjednice i 9 okruglih stolova, dosad se prijavilo 70 poduzetnica uglavnom iz inozemstva, a prijave još traju i očekuje se veći interes domaćih poduzetnica i poslovnih žena, rekla je predsjednica prvog hrvatskog kluba žena BPW-a Pula Alida Perkov. Istaknula je kako poduzetnice od Foruma mogu očekivati ponajprije poslovnu korist.

Na pulski Forum stižu mnoge predsjednice udruga poslovnih žena iz cijeloga svijeta, predstavnice udruge poslovnih žena u Ujedinjenim nacijama, a pokroviteljica je predsjednica Republike Kolinda Grabara Kitarović. U organizaciju Foruma uključile su se i mnoge svjetske insituacije, ali i pulske poput Politehniike te Fakulteta ekonomije i turizma. 

Međunarodni stručno - poslovni Forum poduzetnica Podunavlja održat će se 4. i 5. studenog u pulskom hotelu Histria, a poziv domaćim poduzetnicama je otvoren, rekla je Tiziana Paris Rubelj iz BPW-a Pula.

Dopredsjednica tog kluba Nives Tomišić istaknula je kako je odgovorno i hrabro organizirati Forum poput pulskog te kako će zahvaljujući velikoj potpori mjerodavnih institucija, ali 300-ak članica bez financijskih poteškoća organizirati ovaj vrijedan poduzetnički događaj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.