Hrvatski radio

Radio Pula

'Pula kao europski grad'

07.05.2015.

15:05

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja Europskog tjedna i Dana Europe, 9. svibnja, gradska podružnica IDS-a održala je konferenciju za novinare s temom 'Pula kao europski grad'.

Kao što Europa gradi i dograđuje vrijednosti poput slobode, demokracije, ljudskih prava, i Pula će na svoj poseban način sudjelovati u toj izgradnji, istaknuo je predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić, dodajući kako je u ovom desetljeću Pula napravila možda najsnažniji razvojni iskorak u povijesti.

A potonje, misli Boljunčić, Puli pruža veliku priliku u kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Predsjednica Kluba žena IDS-a Puljštine Cinzia Počeko Kranjec obećaje nastavak uređenja Pule kao mjesta po mjeri čovjeka. I dalje će se vrednovati i štititi tradicija, kulturno-povijesni identitet grada te jačati suživot i multikulturalizam koji u Puli značajno nadilazi hrvatske prilike, zaključila je Kranjec.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.