Hrvatski radio

Radio Pula

Pula: Narodna koalicija predstavila zdravstveni program

04.08.2016.

16:17

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nema potrebe za povećanjem iznosa za dopunsko zdravstveno osiguranje i participacije, jamčimo politiku dostupne i kvalitetne zdravstvene usluge za sve građane, ispravit ćemo nepravdu koju je ova vlada učinila pacijentima u proteklih 7 mjeseci, rekli su u Puli predstavnici Narodne koalicije.

Skraćivanje liste čekanja, smanjenje dugova, izlazak iz državne riznice, posebni programi poput 72 sata bili su samo neki od poteza bivše vlade okrenuti boljitku pacijenata, podsjetio je bivši ministar zdravlja Siniša Varga.

Ova sada tehnička vlada pokazala je da ne zna upravljati zdravstvenim sustavom a naš način upravljanja, istaknuo je, ne iziskuje dodatne namete pacijentima.

Na pitanje o e-kartonu koji je trebao zaživjeti za mjesec dana, Varga je odgovorio da ove godine za to nisu predviđena sredstva. Do kraja 2017., budemo li na vlasti i bude li sredstava, ostvarit ćemo taj važan projekt koji je ipak tek krov kuće čiji je temelj primarna zdravstvena zaštita, rekao je Varga. Budu li na vlasti, najavio je i dovršetak bolnica koje su u izgadnji kao i izgradnju nove Dječje bolnice u Zagrebu. Mnogobrojnim građanima okupljenim na pulskoj tržnici, ispred Narodne koalicije obratili su se još i saborski zastupnici Silvano Hrelja i Peđa Grbin.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.