Hrvatski radio

Radio Pula

Pula obilježila "Dan sive vrpce"

27.06.2015.

15:27

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi put u Hrvatskoj obilježen je Dan sive vrpce. Udruga Glia u četiri grada - Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu i Puli informirala je građane o problemima s kojima se susreću oboljeli od tumora na mozgu. U našoj zemlji svake godine 600-tinjak ljudi oboli od tumora na mozgu, od kojih je oko 420 malignih. Na zagrebačkom Cvjetnom trgu građani su mogli simboličnom donacijom za buket lavande pomoći Udruzi i oboljelima.

Prigodan štand s buketićima lavande i edukativnim materijalima bio je postavljen na pulskoj tržnici no unatoč uobičajenoj gužvi u subotnje jutro, zanimanje građana nije bilo preveliko. Upravo je zato važno, istaknula je patronažna sestra i članica udruge "Glia" Dragica Dolenec.

I za ovu je malignu bolest ključno rano otkrivanje i multidisciplinarni pristup stručnjaka no vrlo je važan i osobni stav, posvjedočio je Antonio Đaković iz Vrsara, koji poziva sve koji bi volonterski mogli pomoći radu udruge "Glia" da im se jave. Informacije mogu pronaći na internetskim stranicama udruge.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.