Hrvatski radio

Radio Pula

Pula: prometna akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila

24.11.2020.

16:26

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

U sklopu akcije Dani tehničke ispravnosti vozila 2020. koja se održava ovoga tjedna, djelatnici Postaje prometne policije Pula sutra od 9 do 11 sati provest će prometno-preventivnu akciju ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila''.

Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno  povećati razinu tehničke ispravnosti vozila i povećati prometnu kulturu te poštivanje prometnih propisa od strane vozača. Između ostalog, naglasak će biti i na ispravnosti dnevnih ili kratkih svjetala, s obzirom da ona moraju biti upaljena na vozilima od 1. studenoga do 31. ožujka 2021. godine.

Prometna akcija će se provoditi zajedno sa djelatnicima HAK-a  Pula-Rovinj koji će u akciju uključiti servisne savjetnike. Oni će vizualnim pregledima vozila utvrđivati tehničku neispravnost, a automehaničari će otkloniti sitne kvarove. Prioritetno će se vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari/autoelektričari će besplatno zamijeniti neispravne žarulje. Osim toga, vozačima će se dijeliti korisni savjeti o važnosti tehničke ispravnosti vozila te će ih se  informirati o mogućnosti  odlaska na  besplatni tehnički pregled.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.